dimecres, 5 de gener del 2011

L'avi Pardu



L'avi Pardu
 
Fa temps que pensem dedicar-li un post a l'avi Pardu, pare d'en Tupí i un dels gossos fundadors de la línia de cria de la Pleta del Pallars.
En Pardu té una història curiosa; Criat per l'elena Colls de Campdurà, va viure tres anys amb un pastor, aprop de Camprodón; llavors va passar un any a Girona i, des de fa quatre anys viu amb l'Albert. Coses de la vida.
La veritat és que en Pardu és per nosaltres un gos d'atura referent. Té una morfologia i una estructura excel.lent, de mida mitjana, rústic i fort.
Un dels seus atributs és l'instint per treballar amb ramat. Cua baixa, no borda i gens agressiu, tot i que és un gos que no fa enrera davant de cap tipus de bestiar!
Però el millor d'aquest gran gos és el seu cor. Quan hom parla del caràcter pastor, per nosaltres en Pardu l'encarna de ple. Devot del seu "pastor", dolç i afectuós amb ell i indiferent amb la resta del món, sense fer mai un lleig a ningú, simplement viu pel seu propietari.
Tenim la sort que transmet molt bé en els seus descendents aquestes característiques, tan físiques com psíquiques. Actualment en Pardu té un desena de fills i una vintena de néts, fet que avala aquesta qualitat genètica.
Esperem gaudir molts més anys de la companyia d'aquest gran gos i, sigui com sigui, la seva sang ja corre pels gossos de la Pleta del Pallars.

en Pardu i l'Albert

treball de ramat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada